BiH
0

Državljani Sirije i Iraka otkriveni u ilegalnom prelasku državne granice

Klix.ba
Pripadnici Granične policije BiH otkrili su državljane Sirije i Iraka koji su ilegalno pokušali preći granicu. Prilikom ilegalnog pokušaja prelaska granice pripadnici Jedinice granične policije Izačić otkrili su devet državljana Sirije i pet državljana Iraka na području Bihaća.

Strani državljani su predati Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Državljanin Crne Gore uhapšen je na graničnom prijelazu Deleuša nakon što je utvrđeno da je za njim raspisana Interpolova potjernica zbog krađa. L.T. (1973.) je predat pripadnicima Sudske policije.

Na graničnom prijelazu Brod prilikom ulaska u BiH slobode je lišen bh. državljanin F.T. (1975.) kojeg potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Prilikom izlaska iz BiH na graničnom prijelazu Šamac slobode je lišen E.S. (1992.), također državljanin BiH, nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Tuzli traži zbog nasilničkog ponašanja.

Bh. državljanin N.M. (1973.) uhapšen je prilikom ulaska u BiH na graničnom prijelazu Gradiška nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Tuzli traži zbog nasilničkog ponašanja, a Osnovni sud Brčko distrikta zbog prevare.

Svi uhapšeni su predati službenicima Sudske policije Odžak.

U kamionu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH A.S. (1983.) na području Orašja otkrivena je veća količina robe za koju vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, a uspio je izbjeći carinsku kontrolu. Vozilo, prikolica i roba su, prema naredbi Tužilaštva BiH, predati Upravi za indirektno oporezivanje BiH, a daljnje aktivnosti nastavit će službenici Državne agencije za istrage i zaštitu.