Sastanak Suljkanovića i Rađe
0

Država treba raditi na razvoju sporta

FENA
Enes Suljkanović
Enes Suljkanović
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo ocijenili su danas da država mora odlučnije stati u zaštitu sporta i izgradnju kvalitetnih sportskih objekata da bi se ponovo stekli uvjeti da BiH ima svoje prvake.

Kvalitetnim zakonima i pravom strategijom razvoja sporta, za samo nekoliko godina, smatraju, ponovo bi se postavili temelji za zdravo sportsko okruženje.

Suljkanović i Rađo izrazili su nezadovoljstvo stanjem sporta u Bosni i Hercegovini jer se nalazi u veoma teškom položaju.

"Klubovi se gase, sportski objekti propadaju, a niko ne snosi odgovornost za takvo stanje koje je vrhunski sport i sportiste Bosne i Hercegovine doveo na najniže grane", saopćeno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Podsjeća se da je BiH dala veliki broj olimpijskih, svjetskih i evropskih prvaka, ali da su se "vremena promijenila tako da sada takvi uspjesi spadaju u domen naučne fantastike".

Suljkanović, koji je također i predsjednik IO Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, i Rađo dogovorili su i zajedničku saradnju da bi ta dobojska sportska manifestacija bila istinski bh. brend i prepoznata od Olimpijskog komiteta, a i od same države.