Komšić u Žepču
0

FOTO / "Država je neupitna, ovom narodu treba posla"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Žepču. Pred nekoliko stotina okupljenih predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Okupljenima su se, između ostalih, obratili, predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH.

Komšić je u svom obraćanju pozvao građane da, glasajući za SDP trećeg oktobra, glasaju za ujedinjenu, zaposlenu i pravednu državu.

"Trećeg oktobra narod ove zemlje ne odlučuje o tome hoće li ove države biti ili neće. Mi smo tu odluku donijeli između 1992. i 1995. godine. Odluka koja je pred nama kakvu ćemo državu imati: ovakvu kakva je sada, podijeljena, nezaposlena, siromašna i nepravedna ili onakva kakvu SDP želi da izgradi, ujedinjenu, zaposlenu i pravednu. Država je neupitna, ovom narodu treba posla!", rekao je Komšić.

Lagumdžija je izjavio da neprijatelj državnosti Bosne i Hercegovine nisu vladajuće stranke i smiješni pozivi na secesiju, nego ono o čemu vladajuća koalicija odbija položiti račune: nezaposlenost i siromaštvo koje su stvorili u posljednje četiri godine.

"Ništa ne podriva državu Bosnu i Hercegovinu kao nezaposlenost i siromaštvo. Siromašna država je slaba država", podcrtao je Lagumdžija, javljaju iz Ureda za informisanje SDP-a.