Odličan 5+
0

Društvo Anea obogaćuje život omladine

Sarajevo-x.com
U današnjem izdanju emisije Odličan 5+! pogledajte prilog o Omladinskom društvu Anea iz Gračanice. Udruženje Anea - Mladi Gračanice je osnovano 11. marta 2009. godine s ciljem da se život mladih u Gračanici obogati novim dešavanjima te da se mladima pruži šansa za realizaciju ideja sa područja edukacije, sporta, kulture, ekologije i drugih društvenih područja, koju do sada nisu imali.

Udruženje ima za cilj promoviranje mladih ljudi putem inicijativa koje će podstivati učestvovanje mladih u životu zajednice, stvaranje prilika za kreativno i umjetničko izražavanje mladih promovisanjem njihovih djela te učestvovanje u humanitarnim aktivnostima.

Mark IN agencija za komunikacije je posjetila općinu Gračanica, gdje je u okviru projekta protiv maloljetničkog prijestupništva realizirala edukativno-informativne emisije Odličan 5+!, koje se emitiraju svakim radnim danom od 15:00 sati na BHT1 televiziji te portalu Sarajevo-x.com.

Snimanja su realizirana u nekoliko škola na području općine Gračanica, kao što su Gimnazija Dr. Mustafa Kamarić, Mješovita srednja škola Gračanica, Prva osnovna škola - Hasan Kikić te Druga osnovna škola Gračanica. U okviru emisija Odličan 5+!, pored srednjih i osnovnih škola bit će predstavljeno i omladinsko društvo Anea te SOS Dječije selo Gračanica.

U okviru posjete Gračanici sa općinskim načelnikom Nusretom Helićem razgovarali smo o temi maloljetničko prijestupništvo i podrška mladima u zajednici. Općinski načelnik, koji je do sada podržavao sve aktivnosti koje se čine u korist mladih, je podržao i projekt Odličan 5+! te izrazio nadu da će edukativno–informativne emisije Odličan 5+! poslužiti učenicima za sticanje novih znanja, vještina, poznanstava i iskustva u budućnosti, koje će primijeniti u svojim školama, omladinskim centrima i lokanoj zajednici.

Emisije Odličan 5+! realizirane u općini Gračanica gledatelji će moći pogledati tokom mjeseca marta na BHT1 televiziji od 15:00 sati te na Sarajevo-x.com portalu.