BiH
0

Drugi dan bajrama i u Tuzli protekao u znaku sjećanja na šehide

FENA
U Tuzli i Tuzlanskom kantonu drugi dan Bajrama protekao je u znaku sjećanja na šehide.

Nakon obilaska šehitluka Medžlis Islamske zajednice u Tuzli priredio je prijem za predstavnike gradske Organizacije porodica šehida i poginulih boraca. Tuga zbog sjećanja na poginule danas je bila još veća, složili su se i predstavnici Islamske zajednice i Organizacije jer mu sugrađani nisu pridali pažnju kakvu zaslužuje.

Zbog toga je ovogodišnje druženje predstavnika Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Tuzle u Medžlisu Islamske zajednice bilo zasjenjeno činjenicom da se mali broj građana odazvao pozivu za obilazak mjesta gdje počivaju najzaslužnija djeca domovine.

"Zajednički izražavamo neku vrstu tuge što naše komšije nemaju dovoljno razvijen osjećaj i pijetet ka ovom danu i simboliku sjećanja na šehide i poginule borce u ratu '92-95”, kazao je Amir efendija Karić, glavni imam tuzlanskog Medžlisa.

Nepostojanje jedinstvenog šehidskog groblja u Tuzli činjenica je koju ne mogu promijeniti, naglasili su predstavnici organizacije poginulih boraca i šehida. Ono što je moguće učiniti u budućnosti, rečeno je ovom prilikom, jest veća pažnja ka postojećim spomenicima i nišanima.

"Želja mi je da u narednom periodu poboljšamo brigu i oko obilježavanja ovog dana”, kazala je Sabira Mićanović, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla gosti su napustili s nadom da će šehitluci ubuduće biti bolje održavani.