BiH
49

Druga PR Arena: Sarajevo u novom iščekivanju studenata

Klix.ba
Druga PR Arena International - edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnosti održat će se u Sarajevu 20. i 21. aprila 2013.

Nakon što je u novembru prošle godine u hotelu Holiday Inn više od 300 učesnika imalo priliku za edukaciju, razmjenu kontakata i druženje, Sarajevo je ponovo u iščekivanju studenata iz osam država regije.

Eminentni stručnjaci iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga i medija govorit će o temama: Iskustvo novinara o vjerodostojnosti društvenih mreža, organizacija velikih evenata, bitnost praćenja medijskih objava i mnogim drugim. Pored predavanja bit će održana i panel diskusija u okviru koje će se govoriti o komunikaciji vlada sa građanima.

Studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, ali i Albanije dobit će mogućnost da razmijene iskustva i kontakte koji će im biti od koristi u nastavku njihovih karijera. Cilj konferencije jeste doprinos struci kroz edukaciju mladih kadrova, njihovo zbližavanje i podsticaj na saradnju, a učesnici će dobiti i certifikate kojim mogu popuniti svoj CV.

"Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR Arena Generator koji smo i najavili u novembru prošle godine. Cilj je da studentima omogućimo praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu. Iznimno smo sretni i ponosni što za partnera ovog programa imamo vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba. Preporuka studentima je da ovogodišnju PR Arena International vide kao šansu za međusobno povezivanje i otvorenu komunikaciju sa predavačima od kojih će dobiti korisne i praktične savjete za svoj budući poslovni angažman", riječi su predsjednika Organizacijskog odbora i direktora Apriori komunikacija Igora Kraišnika.

Kotizacija za drugu PR Arenu International iznosi 35 KM, u koju je uključen i ručak za studente.

Više informacija možete pronaći na web-stranici projekta www.prarena.ba na kojoj svi zainteresovani mogu popuniti i online prijavnicu, kao i na službenoj Facebook stranici i Twitter profilu.