BiH
39

Druga konferencija Vaša(r) ideja 6. juna u Kamernom teatru 55

Klix.ba
Druga konferencija za mlade Udruženja za kreativno učenje – PLUS Vaša(r) ideja bit će održana 6. juna u Kamernom teatru 55. u 19:00h.

Zadatak da mlade potaknu na razmišljanje i konstruktivnije djelovanje, ovog puta su prihvatili:

  1. Doc.dr.sc. Karmen Lončarek (Republika Hrvatska, Rijeka, Medicinski fakultet) - Zašto radim besplatno?
  2. Valentina Mindoljević (BiH, Mostar, UWC) - Važnost vannastavnih aktivnosti i društveno korisnog rada u obrazovanju
  3. Doc.dr. Nihad Čengić (BiH, Sarajevo, Arhitektonski fakultet) - Čiji je grad?
  4. Dr.sc. Dženana Husremović (BiH, Sarajevo, Filozofski fakultet) - Brzi kurs iz upravljanja karijerom za generaciju "Me"

Podsjećamo, projekt Udruženja PLUS osmišljen je da kroz neformalno obrazovanje pomogne mladima u kreiranju pozitivnih stavova o cjeloživotnom učenju, potakne mlade na kritičko razmišljanje i pozitivno djelovanje na svoju okolinu, ali i da im kroz svoje primjere predavači kreiraju pozitivnije uzore u životu.

Da je riječ o vrlo kvalitetnom projektu vrijednom pažnje, ukazuje ogromno interesovanje javnosti za predavanja na drugoj konferenciji.

Vaša(r) ideja se realizira u saradnji sa Kamernim teatrom 55, Mrežom vijeća učenika KS i studentskom organizacijom AIESEC. Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo a u četvrtak, 6. juna sarajevskoj publici će se obratiti i resorni ministar Damir Marjanović.