BiH
65

Dronjak: Banja Luka će danas biti mjesto odakle kreće rušenje vlasti i promjena režima u RS-u

Piše: A. B.
Nikola Dronjak (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nikola Dronjak (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nikola Dronjak, aktivista mladih Partije demokratskog progresa (PDP) danas sa svojim kolegama izražava nezadovoljstvo aktuelnom vlasti u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima, Banja Luka će danas biti mjesto odakle kreće rušenje vlasti i promjena režima u RS-u.

"Narod se danas okuplja u parku 'Mladen Stojanović' gdje će pokazati nezadovoljstvo, dok sa druge strane imamo uhljebe i lezilebanoviće koji su došli s državnih jasli da podrže kriminalnu vlast Milorada Dodika", rekao je Dronjak.

Mišljenja je da danas neće biti incidenata na kojima će morati intervenisati policija. Na Trgu Krajine okupljene su pristalice vladajuće strukture. Očekuje se također i dolazak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Saobraćaj je obustavljen u centru grada, prodavnice i ugostiteljski objekti ne rade zbog protesta opozicije i kontramitnga vlasti.

Širom Banje Luke brojne policijske patrole nadgledaju situaciju. Na današnjim okupljanjima očekuje se oko 15.000 građana. Više od 2.000 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a osiguravaju danas Banja Luku. Na svim ulazima u grad postavljeni su punktovi gdje se kontrolišu svi autobusi sa demonstrantima.