Stanovništvo nije ugroženo
3

Drina se kod Bijeljine izlila iz korita i poplavila vikendice u Amajlijama i Janji

SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
U opštini Bijeljina Drina se noćas izlila na području Amajlija u priobalnom dijelu vikend naselja i poplavila oko sto vikendica, saopšteno je iz Civilne zaštite Republike Srpske.

Drina se izlila i u priobalnom dijelu vikend naselja u Janji, a zaplavljeno je pet do šest drvenih kuća u Eko-naselju i dio ulice Lesnička koja se nalazi kraj same obale rijeke.

U opštini Trebinje su zbog podzemnih voda i dalje neprohodni lokalni putevi prema selu Orašje u Popovom polju i Velja Gora u Petrovom polju. U opštini Bileća podzemne vode u Mjesnoj zajednici Podosoje su se juče povukle.

Regionalni putni pravac Nevesinje - Kalinovik preko Morina nije prohodan. Na području opštine Jezero eko objekti su i dalje poplavljeni s tim da se voda blago povlači.

U Kostajnici se voda sa poplavljenog priobalnog područja povukla u korito, s tim da se još zadržala u pojedinim udubljenjima. Nivo vode u odteretnom kanalu je u opadanju te nema ugroženog stanovništva niti materijalnih dobara.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno. U Doboju je nivo rijeke Bosne u odnosu na juče opao za 52 centimetra, ali je Sava porasla za 20 centimetara i za jedan metar je ispod kote redovne odbrane od poplava.

Rijeka Ukrina se na području opštine Derventa izlila na nekoliko mjesta, ali su poplavljene površine male i nisu ugroženi stanovnici ni materijalna dobra.

Snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a svi putni pravci su prohodni. Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima se očekuje hladno vrijeme bez padavina, te se očekuje i opadanje vodostaja svih rijeka u Republici Srpskoj.