TPK
0

“Drina & Prača - nove turističke destinacije u BiH”

FENA
U organizaciji kantonalne Turističke zajednice, Bosanskopodrinjski kanton bit će od 27. do 29. juna peti put domaćin manifestacije “Drina & Prača - nove turističke destinacije u BiH”.

Kako je Feni kazao Edin Kunovac, direktor Turističke zajednice BPK-a, riječ je o manifestaciji koja se održava svake godine a čiji je cilj promocija turističkih potencijala u ovom dijelu BiH.

“I ove godine centralni događaj bit će atraktivno, cjelodnevno splavarenje Drinom od Ustikoline do Goražda koje je predviđeno u subotu nakon svečanog otvaranja. Uz prezentaciju turističkih potencijala te pauzu kod Ribarske kolibe u naselju Vranići predviđena je prezentacija gastro ponude i degustacija tradicionalnih specijaliteta. Po završetku splavarenja, svi učesnici manifestacije potom odlaze u prelijepi Lovno-turistički kompleks “Bijele vode” u općini Pale-Prača gdje mogu uživati u lovu i drugim sportskim aktivnostima, tradicionalnim specijalitetima i prigodnom programu koji će biti priređen”, kazao je Kunovac dodajući da se i ove godine očekuje veliki broj učesnika.

-Ova tradicionalna manfestacija svake godine privuče veliki broj gostiju. Svoj dolazak već su nam potvrdili ambasadori brojnih zemalja u našoj zemlji, sportisti, kulturni radnici i brojne druge javne ličnosti. Na ovogodišnjoj manifestaciji bit će prisutan i značajan broj medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine i regiona, najavio je Kunovac.