BiH
105

Dres Edina Džeke na Diplomatskom zimskom bazaru

Klix.ba
U subotu 3. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu će od 11 do 16 sati biti održan Diplomatski zimski bazar, tradicionalni zimski dobrotvorni događaj kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH, uz učešće lokalne poslovne zajednice, sa ciljem da omoguće građanima BiH da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične praznične poklone.

Ovo je sjajna prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe.

Ove godine, Diplomatski bazar priprema još veći dječiji paviljon, sa Djeda Mrazom i raznim sadržajima, poput oslikavanja lica i slikanja kanom. Malo starija djeca zabavit će se robotikom, dok će odrasli uživati u iskustvu okusa iz čitavog svijeta.

Ovaj projekt ima humanitarni karakter, a ovogodišnji novitet je velika podrška bh. korporativne zajednice. Nadamo se da će ček koji ovaj put predamo organizacijama kojima je namijenjen, biti veći nego ikad, te pozivamo sve da se odazovu ovoj plemenitoj akciji, probaju internacionalne specijalitete, upoznaju različite svjetske kulture i kupe egzotične poklone – kazale su Caroline Ferguson i Sandra Horowitz, članice organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.

Tiket za instant tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, koštat će 3 KM. Posjetitelji će imati priliku učestvovati na aukciji, te dati svoje ponude za veoma zanimljive i vrijedne eksponate, među kojima su: dres Edina Džeke, karte Turkish Airlinesa, odmor u Grčkoj, let helikopterom...

Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara bit će namijenjena za pomoć četiri organizacije koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu iz rizičnih porodica i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe. Ove organizacije su: Centar za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama Christine Witcutt, Sarajevo, Down Sy i mi, Banja Luka, SOS Dječije selo, projekt Srebrenica, te Franjevački međunarodni studentski centar, BIH - kazala nam je Mariette Kraak, još jedna od članica organizacionog odbora ovogodišnjeg bazara.

Zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu, očekuje se da će ovom izdanju Bazara prisustvovati još veći broj posjetitelja.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje blizi 40 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći štošta zanimljivog na štandovima 60-tak izlagača.

Ulaznice za bazar koštaju 5 KM i moći će se kupiti na dan održavanja Bazara, 3. decembra od 10 sati, na ulazu u dvoranu Mirza Delibašić. Ulaz za djecu mlađu od 10 godina je slobodan.