BiH
0

Drašković: Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji

FENA
Ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je danas Tanjugu da je postiđen javnim reakcijama u Srbiji na smrt Slobodana Miloševića, istakavši da je žalost njegovih sljedbenika za čovjekom koji je odgovoran za nebrojene zločine pretvorena u hvalospjeve Miloševiću i njegovoj politici.

"Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji na smrt Miloševića. Žalost njegovih sljedbenika za čovjekom koji je odgovoran za nebrojene zločine i koji je lično naređivao mnoga ubistva pretvorena je u hvalospjeve umrlom i njegovoj politici koja je proizvodila samo smrt, nesreću i mržnju", rekao je Drašković.

On je naglasio da "promovisanjem jednog serijskog ubice u nacionalnog heroja ponovo se ubijaju njegove žrtve, a Srbija se sramoti i pred sobom i pred svijetom i pred Bogom, kao zemlja u kojoj je zločin vrhunska vrlina".

"Ta svjest o zločinu kao vrlini u Srbiji je odgovorna i što još nisu izrečene pravosnažne presude ubicama sa Ibarske magistrale, ubicama Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i Zorana Đindića", rekao je Drašković i dodao da su ubice "isti zločinci iz Miloševićevog državnog eskadrona smrti".