BiH
0

Draško Milinović, bivši šef Dodikovog kabineta, novi v.d. direktora RTRS-a

Piše: E. G.
Draško Milinović (Foto: Frontal.ba)
Draško Milinović (Foto: Frontal.ba)
Draško Milinović, šef kabineta premijerke RS-a Željeke Cvijanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Radio-televizije RS-a.

Milinović je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Rajka Radovanovića. Inače se radi o provjerenom SNSD-evom kadru.

Prije nego ga je SNSD postavio za šefa kabineta premijerke Cvijanović, Milinović je istu fukciju obavljao kod Milorada Dodika u Palati RS-a.

Milinović je i nekadašnji uposlenik ove TV kuće, gdje je radio kao prezenter centralne informativne emisije Dnevnik. Između ostalog, bio je i jedan od bliskih saradnika pokojnog predsjednika RS-a Milana Jelića, kojem se približio dok je Jelić bio predsjednik Nogometnog saveza BiH. Kada je Jelić izabran za predsjednika RS-a dao je posao Milinoviću u svom kabinetu. U kabinetu predsjednika RS-a je radio i u vrijeme Rajka Kuzmanovića. Između ostalog, predsjednik je i Teniskog saveza RS-a.

Milinović je, prema mišljenju našeg izvora, postavljen na ovu funkciju kako bi se pobrinuo za poboljšanje gledanosti RTRS-a koja je drastično pala te da se nađe pri ruci SNSD-u tokom pretstojeće predizborne kampanje.

Inače, sada već bivši v.d. direktora Rajko Radovanović na toj funkciji se zadržao tek nekoliko mjeseci, nakon što je zamijenio dugogodišnjeg direktora Dragana Davidovića, ratnog ministra vjera kod Radovana Karadžića.