BiH
6

Dragičević: Poznajem posao koji me čeka

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Miladin Dragičević, čije je imenovanje za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH večeras potvrdio Predstavnički dom državnog parlamenta, kazao je novinarima da se nije udaljio od posla koji dugo godina, od 1998. godine, radi.

Naveo je da je od 1998. do 2000. godine bio ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske.

"Poznajem posao koji me čeka. Znam da imamo dovoljno posla koji trebamo da uradimo u što kraćem roku, jer često su govorili imate para, a ne znate ih potrošiti. Mi sad stvarno moramo krenuti na posao", kazao je Dragičević.

Dodao je da ima nekoliko grantova, odnosno međunarodnih kredita, te da se ne smije gubiti vrijeme na realizaciju, „jer mogu ti krediti da odu na drugu stranu“.

"Ima još dosta neobnovljenih objekata. Sada, na osnovu raspisanih konkursa za regionalni program više od 11 hiljada podnijelo je zahtjev. Imamo program saudijskog kredita, imamo CEB projekat, imamo i sredstava iz Vijeća ministara BiH, tako da očekujemo da ovaj period iskoristimo da završimo sve procedure i možda projektovanje tih objekata kako bi, kad počne građevinska sezona, počeli da ih implementiramo"; kazao je Dragičević.

Vezani članci