BiH
7

Draganu Bursaću uručena novinarska nagrada "Srđan Aleksić"

SRNA
Banjalučkom novinaru i kolumnisti portala "Buka" Draganu Bursaću večeras je u Banjoj Luci uručena ovogodišnja novinarska nagrada "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim grupama u društvu.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Bursać je rekao da je nagrada "Srđan Aleksić" najznačajnija novinarska nagrada u BiH.

"Nisam ni svjestan šta me zadesilo, ali u pozitivnom smislu. Ova nagrada je za mene nešto posebno i nešto što obavezuje", istakao je Bursać.

Dragana Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banje Luke podsjetila je da Mreža za izgradnju mira BiH od prošle godine organizuje dodjelu novinarske nagrade "Srđan Aleksić" za kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u društvu.

Ona je rekla da je na ovogodišnji konkurs stiglo devet kvalitetnih prijedloga organizacija civilnog društva.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Predstavnik američke Agencije za pomoć i razvoj u BiH Mark D`Silva izjavio je da je ova agencija ponosna što može podržati i priznati novinarsku nagradu "Srđan Aleksić", jer treba promovisati poštenje, otvorenost i istinu, što su preduslovi za izgradnju mira.

Svečanosti dodjele novinarske nagrade "Srđan Aleksić" i promociji kampanje Republike Srpske protiv govora mržnje na internetu prisustvovali su predstavnici Helsinškog parlamenta građana Banje Luke, predstavnici vlasti i medija.

Svečanost se održava povodom 21. septembra - Međunarodnog dana mira i Evropskog dana akcije protiv islamofobije i vjerske netrpeljivosti.