BiH
0

Dragan Vikić pristupio Savezu za bolju budućnost BiH

FENA
Dragan Vikić
Dragan Vikić
Proslavljeni ratni komandant Specijalne jedinice policije i heroj odbrane Sarajeva Dragan Vikić danas je, u prisustvu predsjednika SBBBiH Fahrudina Radončića, zvanično pristupio ovoj stranci, saopćeno je iz Pres-službe SBBBiH.

Vikić je istakao da je u Savezu prepoznao političku snagu koja ovu zemlju može zaista povesti naprijed te da može i želi dati puni doprinos u izgradnji bolje države BiH i budućnosti za sve njene građane.

Vikić je rođen u Sarajevu 1955. godine, a njegova biografija je iznimno bogata. Čitav svoj radni vijek proveo je u policijskim strukturama gdje je obavljao visoke funkcije.

Na čelu Specijalne jedinice MUP-a RBiH bio je od 1982. do 1994., a zatim je prešao na poziciju načelnika Odjela za borbu protiv terorizma pri FMUP-u te obavljao funkciju savjetnika ministra FMUP-a.

Na čelo Specijalne jedinice FMUP-a vratio se 2002. i sve do 2011. bio je njen komandant.

Dragan Vikić je bio državni reprezentativac u karateu bivše Jugoslavije, evropski prvak u karateu te trostruki prvak bivše Jugoslavije.

Dobitnik je brojnih vrijednih priznanja i nagrada za svoj rad u policiji kako u vrijeme bivše Jugoslavije tako i u ratnom i poratnom periodu.

Dobitnik je "Zlatnog ljiljana" i "Zlatne policijske značke". Također on, kao i Specijalna jedinica policije kojom je komandovao, dobitnici su Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.