BiH
0

Dragan Čović sa saradnicima boravio u Bosanskom Brodu

FENA
Predsjednik HDZ-a BiH i kopredsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović, posjetio je danas, 10. decembra, općinu Bosanski Brod, gdje je razgovarao sa načelnikom Općine Ilijom Jovičićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Mijićem (HDZ BiH).

Pored predsjednika Čovića sastanku su nazočili i član Predsjedništva HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS-a Davor Čordaš, predsjednica Regionalnog odbora HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna Marija Rapo, te predsjednik Regionalnog odbora HDZ-a BiH Posavina i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a Josip Jerković. Članovi izaslanstva HDZ-a BiH čestitali su novoizabranom rukovodstvu Općine i izrazili zadovoljstvo zbog izbora Ive Mijića iz HDZ-a BiH na čelo Općinskog vijeća.

Dragan Čović je istaknuo kako ga raduje sudjelovanje HDZ-a BiH u lokalnoj vlasti, što otvara novu dimenziju uspješne suradnje, kako na lokalnoj, tako i na ostalim razinama vlasti u BiH. "Veoma je važno stvoriti povoljan ambijent i bolje uvjete za sve povratnike, a izravnim sudjelovanjem u entitetskoj i lokalnoj vlasti, hrvatski narod će na lakši način rješavati svoje probleme“, rekao je dr. Čović.

Ministar Čordaš je upoznao novoizabrane čelnike Općine o dosadašnjim rezultatima resornog ministarstva po pitanju rješavanja problema raseljenih osoba i povratnika na području ove općine.

On je podsjetio da je u 2011. godini iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a usmjereno 560.240 KM u općinu Bosanski Brod, dok je ove godine iz proračuna izdvojeno 357.867 KM. Od toga je za obnovu stambenih jedinica i socijalne infrastrukture izdvojeno 212.367 KM, a u projekte održivog povratka uloženo je 145.500 KM.

Čordaš je rekao da će i u narednoj godini Ministarstvo raditi na stvaranju boljih uvjeta za povratnike, te da će se posebna pažnja posvetiti održivom povratku koji garantira i ostanak obitelji koje su se vratile na svoja imanja. "Samo ako zajedno pravimo projekciju za budućnost, možemo očekivati pozitivne rezultate i vidljive efekte“, dodao je Čordaš. Sugovornici su u Bosanskom Brodu izrazili uvjerenje da će se dobra suradnja nastaviti u narednom razdoblju, te da će rezultirati novim uspješnim projektima u pravcu prosperiteta ove lokalne zajednice i boljih životnih uvjeta za sve njene stanovnike.

Nakon posjeta rukovodstvu Općine, izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo je Župni ured i obnovljenu župnu dvoranu u Bosanskom Brodu, gdje su razgovarali sa župnicima Derventskog dekanata i novoizabranim općinskim vijećnicima u RS-u.

U Bosanskom Brodu je danas održan i sastanak RO HDZ-a BiH Posavina kojem je također nazočio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, stoji u saopćenju Odjela za odnose s javnošću HDZ-a BiH.