BiH
0

Dr. Ljiljana Knežević uz rame s velikim ženama svijeta

Sarajevo-x.com
Predsjednik Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić razgovarao je danas sa kandidatkinjom Koalicije PREOKRET za predsjednicu Republike Srpske Dr. Ljiljanom Knežević.

"Dr. Ljiljana Knežević , kao jedina kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske, može doprinijeti velikim promjenama odnosa unutar Bosne i Hercegovine, ali i pomoći pri izgradnji nove, bolje vizije budućnosti . Dr. Knežević, kao obrazovana i stručna osoba, koja baštini i živi građanski sistem vrijednosti ima važnu ulogu na izborima i izbor za Predsjedništvo Republike Srpske i njen rad svrstavaju je rame uz rame sa velikim ženama svijeta koje su u ponedjeljak prikazane od strane organizacije 'Cure'" kazao je Spahić.

Dr. Ljiljana Knežević kazala je kako je njen politički angažman došao kao posljedica sve težih okolnosti u kojima žive građani Bosne i Hercegovine.

"Uvjerena sam da je vrijeme da na scenu dođu ekspertske vlade i kao predsjednica Republike Srpske učiniću sve za ekonomski razvoj, obnovu povjerenja i suštinski PREOKRET u odnosima u našoj zemlji kako bismo ubrzali ulazak naše zemlje u Evropsku uniju, Svjetsku trgovinsku organizaciju i NATO. Garantirat ću ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, nacionalnih zajednica i građana. Vlada RS i druge vlade u BiH treba da učine sve za jačanje javnog-privatnog partnerstva i otvaranje ekonomsko-socijalnog dijaloga na nivou BiH", kazala je Dr. Knežević.

Ona je kazala da će se kao ljeklar boriti da zdravstvena zaštita bude osigurana za svakog građanina na cijeloj teritoriji BiH, jer je sramotno da četvrtina građana nema zdravstveno osiguranje.