BiH
0

DP najavljuje krivičnu prijavu zbog "izborne prevare" u Šamcu

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Izborna prevara u režiji SNSD-a i HSS-NHI, prisutna ovih dana na području općine Šamac, u vidu pristizanja lažnih glasova putem pošte iz Republike Hrvatske, ubrzo će dobiti sudski epilog, tvrde iz Demokratske partije RS-a.

Ova stranka najavljuje da će kao članica "Koalicije zajedno za Šamac“, zajedno sa SDS-om, dostaviti u toku dana Okružnom tužilaštvu u Doboju krivičnu prijavu protiv svih osoba koje su učestvovale "u lažnom prijavljivanju osoba hrvatske nacionalnosti, koji žive na području Republike Hrvatske“.

"Naime, riječ je o više od 450 glasova hrvatskog naroda pristiglih putem pošte u Glavni centar za brojanje u Sarajevu. Ovo pokazuje da aktuelna lokalna vlast na čelu sa sada već bivšim načelnikom, ne bira sredstva da zadrži postojeće pozicije, iako su im građani općine Šamac jasno poručili 7. oktobra da moraju da odu", navode iz Demokratske partije.

Pitaju i da li je lokalno rukovodstvo SNSD-a, "koje je utjehu za izborni poraz u noći 7.oktobra potražilo u sjedištu HSS-NHI u Grebnicama, svjesno posljedica koje može izazvati njihova namjera da prekrajaju izbornu volju građana“.

"U protivnom nećemo snositi posljedice koje mogu nastati uslijed ogromnog nezadovoljstva građana", navodi DP.