BiH
0

Dosta: Protesti protiv poskupljenja struje prerastaju u izražavanje opšteg nezadovoljstva

Sarajevo-x.com / Dosta
Za subotu 29. april u 12 sati pokret DOSTA! najavljuje nove opšte proteste. Ovaj put pridružiće im se i nekolicina građana te predstavnika nekoliko nezavisnih udruženja iz Tuzle, a protestima se pridružila i Koordinacija udruženja štediša u BiH koja je pozvala svoje članstvo da dođe u subotu i pridruži se mirovnim protestima i šetnji kroz Sarajevo.

Također podrške dolaze i iz Banja Luke, Mostara, Doboja, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Goražda, i ostalih gradova Bosne i Hercegovine.

  • Ovo je i dalje protest protiv poskupljenja struje, ali obzirom da su nam se, kao što smo i očekivali, počeli pridruživati građani i udruženja koja su kao i mi nezadovoljni opštim stanjem u BiH i žele javno izraziti negodovanje, protesti lagano prerastaju u izražavanje opšteg nezadovoljstva. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i kažemo DOSTA!, jer samo zajedničkim glasom možemo doprijeti do političara koji rade samo za svoj a ne interes naroda – poručuju iz pokreta DOSTA!. Napominju da će pokret DOSTA! biti na platou i na protestima za Prvi maj te da podržavaju nastojanja radnika i poljoprivrednika, ali da nisu povezani sa organizacionim odborom prvomajskih protesta niti bilo kojom strankom. DOSTA! će, najavljuju, nastaviti sa protestima svake subote u 12 sati, za sredinu maja najavljuju velike proteste a početkom juna i veliki koncert angažiranih rock i hip-hop izvođača.