BiH
0

Doris Pack razočarana i ljuta zbog postupaka Fudbalskog saveza BiH

SRNA
Doris Pack (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Doris Pack (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Njemačka poslanica u Evropskom parlamentu Doris Pack izrazila je razočarenje i ljutnju zbog odbijanja Fudbalskog saveza BiH da se povinuje zahtjevima Svjetske i Evropske fudbalske federacije FIFA-e i UEFA-e.

"Propuštena je šansa da se putem fudbala osnaži timski duh i osjećaj solidarnosti među narodima BiH. Nacija sa takvim interesovanjem za fudbal postala je žrtva tog odbijanja", izjavila je Pack koja u Evropskom parlamentu vrši dužnost predsjednice Komiteta za kulturu i sport.

Prema njenim riječima, odluka FIFA-e i UEFA-e je razumljiva i suspenzija BiH iz članstva predstavlja logičnu posljedicu, a "odbijanje i destruktivan stav većine delegata Saveza bio je politički motivisan". 

FIFA i UEFA objavile su u zajedničkom saopštenju da je BiH do daljeg suspendovana iz međunarodnih takmičenja. Suspenzija BiH stupa na snagu od danas. 

Skupštine Fudbalskog saveza BiH nije usvojila novi statut koji je predviđao jednog predsjednika Saveza bez nacionalne rotacije što je i izazvalo suspenziju Fudbalskog saveza te fudbalske reprezentacije BiH i klubova iz međunarodnih takmičenja.