BiH
1

Doris Pack: Budućnost djece treba biti kompas političke saradnje

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Konferencija "Evropske vrijednosti i identitet: Kompas za političku saradnju u Bosni i HercegovinI" u organizaciji fondacije Konrad Adenauer otvorena je danas u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Na otvaranju konferencije prisutnima se obratila i članica Evropskog parlamenta Doris Pack, koja je poručila kako će svoju karijeru uskoro završiti, ali da se njena ljubav i interes prema BiH neće završiti. 

"Budite sigurni da sam uvijek spremna biti na vašoj strani i biti medijator sa ljudima koji ne razumiju vaše probleme. Tu smo zajedno, jer želimo da damo osjećaj zajedničkog rada mladim generacijama u ovoj zemlji. Budućnost naše djece i unučadi po evropskim vrijednostima treba biti kompas političke saradnje. To što smo svi ovdje zajedno pokazuje našu volju za boljom budućnosti. Nadam se da ćete u narednim mjeecima da postanete funkcionalna zemlja i da ćete u oktobru imati funkcionalnu vladu", poručila je Pack.

Konferencija je organizovana u saradnji sa predstavnicima pet političkih stranaka u BiH, Strankom demokratske akcije (SDA), Hrvatskom demokratskom zajednicom u BiH (HDZBiH), Partijom demokratskog progresa (PDP), Hrvatskom demokratskom zajednicom 1990 (HDZ1990) i Srpskom demokratskom strankom (SDS). Nakon dva panela, diskusije i glavnog izlaganja predsjedavajućeg Evropske narodne stranke i grupe EPP u Evropskom parlamentu Josepha Daula, biće potpisana i zajednička deklaracija o "Evropskim vrijednostima i zajedničkim ciljevima stranaka iz Bosne i Hercegovine koje pripadju ili podržavaju EPP Grupaciju".