Edin Ramić
0

Dopis OHR-u zbog Davidovićevih pjesama

FENA
Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Edin Ramić najavio je danas da će taj klub uputiti dopis OHR-u kojim će izraziti zabrinutost nedavno emitiranim snimcima na kojima direktor Radio-televizije RS-a (RTRS) Dragan Davidović pjeva pjesme koje “zabrinjavaju povratnike u RS”.

Ramić je nakon sjednice Kluba iznio stav da "takve ličnosti ne mogu obnašati dužnosti koje su u interesu svih građana RS-a".

Radi podsjećanja, nedavno je jedna televizija u BiH prikazala snimak iz 1995. godine na kojem Davidović, kao tadašnji ministar vjera u Vladi RS-a pjeva nacionalističke pjesme, kojima se veličaju četnici.

Na današnjoj sjednici bošnjački Klub je zatražio i podatak o kvalifikacionoj strukturi zaposlenih u Investiciono-razvojnoj banci RS-a, čiji je izvještaj o radu u 2007. nedavno usvojila Narodna skupština, kao i koja su preduzeća dobila kredite i ima li među njima onih koja pripadaju povratničkoj populaciji.

Ramić je dodao i da Klub Bošnjaka smatra da se rješavanje problema raseljenih, povratnika i izbjeglica treba riješiti sveobuhvatnim programom zbrinjavanja koji će ovu problematiku završiti do 2014. godine te predvidjeti potrebna sredstva za rješavanje problema te populacije.