BiH
3

Donirano 6.500 KM Udruženju "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa"

Klix.ba
Udruženje "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa" je nevladina organizacija koja okuplja preživjele, te članove porodica ubijenih i nestalih 1995. godine tokom pada zaštićenih zona Srebrenice i Žepe.

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem godinama podržava rad ovog Udruženja, odnosno projekte koji se odnose na pomoć najugroženijim članovima.

Ove godine Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 6.500 maraka za projekat kupovine i podjele školskog pribora i obuće za 15 odličnih učenika slabijeg imovnog stanja.

"Općina Centar zauzima posebno mjesto u srcima svih majki Srebrenice i Žepe, jer godinama sarađujemo i dobijamo značajna finansijska sredstva. Ovim projektom obuhvaćeno je 15 djece, odličnih učenika bez jednog ili oba roditelja, slabijeg imovnog stanja. Svako dijete dobilo je po 200 maraka za kupovinu školskog pribora i to nama predstavlja, prije svega, moralnu podršku, kada ovakvim činom izmamimo osmijehe na licima naše djece", istakla je predsjednica Udruženja Munira Subašić.

Potpredsjednica Udruženja Kada Hotić izrazila je veliko zadovoljstvo i zahvalnost Općini Centar koja je i ove godine podržala rad organizacije.

"Mi imamo obavezu i trudimo se koliko god možemo da sa dobrim ljudima, kao što je načelnik Bećirević, pomažemo našoj djeci. S obzirom da znamo koliko je skup školski pribor, svaka pomoć našim uspješnim školarcima iz najugroženijih porodica dobro je došla. Još jednom veliko hvala ljudima koji misle na našu djecu", kazala je Hotić.

U prvoj fazi projekta nabavljen je i podijeljen školski pribor, dok je za drugu fazu planirana kupovina obuće za najugroženije učenike.