Bitka za bebe
0

Doniran inkubator porodilištu u Trebinju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Porodilište trebinjske bolnice danas je postalo bogatije za jedan novi inkubator, kupljen od sredstava doniranih u okviru humanitarne akcije Fonda B92 i kompanije m:tel "Bitka za bebe".

Inkubator za ovo porodilište donacija je Komercijalne banke Banja Luka, a svečanom uručenju ovog vrijednog poklona prisustvovali su direktor Komercijalne banke Srđan Šuput, načelnica Odjeljenja za pedijatriju s neonatologijom Bolnice u Trebinju Ljiljana Buha, te Aida Halilović, glasnogovornica kompanije m:tel.

Direktor Komercijalne banke Srđan Šuput rekao je da je prilika da se učestvuje u ovakvom dobrotvornom projektu, kakav je Bitka za bebe, najbolji način da se uloži u budućnost, što je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja potvrdila i Komercijalna banka, darujući vrijedan poklon mjestu gdje počinje život – porodilištu. On je izrazio zadovoljstvo što je Komercijalna banka imala priliku da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i daruje inkubator gradu Trebinju, te pozvao i druge kompanije da se uključe u ovu akciju da bi se do kraja godine prikupilo što više sredstava za ove svrhe.

Načelnica Ljiljana Buha smatra da akciju Fonda B92 i kompanije m:tel veoma vrijednom i humanom, te je izrazila zahvalnost Komercijalnoj banci koja je donirala inkubator za bolnicu u Trebinju, naglasivši pritom da je ova bolnica koja pokriva veliku trebinjsku regiju imala dosad samo jedan inkubator.

Glasnogovornica kompanije m:tel Aida Halilović naglasila je da će humanitarna akcija Bitka za bebe trajati do kraja godine, te još jednom pozvala sve ljude velikog srca da se uključe u ovu veliku humanitarnu priču. Ona je podsjetila i na broj telefona 1411, na čiji poziv se može donirati 1 KM do kraja godine.

Akcija "Bitka za bebe" osigurala je nove inkubatore gradovima: Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Derventa, Mostar, Tuzla, Mrkonjić- Grad, Brčko Distrikt, te Trebinje, a do kraja novembra bit će donirano još ovakvih aparata porodilištima u BiH.