Svečanost
0

Donacijom vlade Japana obnovljena Hitna služba u Ključu

FENA
Ključ
Ključ
U Hitnoj službi Doma zdravlja u Ključu danas je bilo svečano. Ozvaničen je završetak rekonstrukcije tog dijela ove zdravstvene ustanove, za šta je Vlada Japana donirala oko 58.000 eura.

Svečanosti je pored rukovodstva i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, prisustvovao i ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki, te ministar zdravstva i socijalne politike Unsko-sanskog kantona (USK) dr. Amir Murić.

Ambasador Yamazaki kazao je da njegova zemlja već godinama ulaže u projekte od značaja za lokalne zajednice u BiH, posebno u oblasti zdravstva gdje je situacija jako teška, te izrazio zadovoljstvo što su pomogli i građanima Ključa.

Pored sanacije objekta Hitne pomoći, kupljeno je vozilo za ovu službu, sa svom neophodnom opremom, koje će značajno olakšati rad uposlenima, te podići nivo kvalitete usluga pacijentima.

Uz to, bračni par Fatima i Hase Zukić, koji su na privremenom radu u inostranstvu, donirali su 10.000 dolara Domu zdravlja, koje su utrošene za opremanje Hitne službe potrebnim instrumentima.