BiH
0

Doma naroda PSBiH izabrao članove stalnih komisija

FENA
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH (Foto: SRNA)
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH (Foto: SRNA)
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu izabrao članove stalnih komisija ovog doma te svoje predstavnike u zajedničkim komisijama koje se sastoje od predstavnika oba doma državnog parlamenta.

U Ustavnopravnu komisiju Doma naroda izabrani su Krstan Simić, Sulejman Tihić, Borjana Krišto, Dragutin Rodić, Halid Genjac i Josip Merdžo.

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije u ovom mandatu bit će Hasan Bećirović, Stjepan Krešić, Staša Košarac, Nermina Kapetanović, Borjana Krišto i Ognjen Tadić.

U Komisiju za finansije i budžet izabrani su Dragan Čović, Mladen Ivanić, Hasan Bećirović, Krunoslav Vrdoljak, Dragutin Rodić i Mehmed Bradarić.

Iz Doma naroda u Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost izabrani su Sulejman Tihić, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Krunoslav Vrdoljak, Ognjen Tadić i Staša Košarac, a u Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Nermina Kapetanović, Hasan Bećirović, Stjepan Krešić, Josip Merdžo, Staša Košarac i Krstan Simić.

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj iz Doma naroda su Halid Genjac, Hasan Bećirović, Dragan Čović, Krunoslav Vrdoljak, Mladen Ivanić i Krstan Simić, dok će u Zajedničkoj komisiji za evropske integracije iz Doma naroda učestvovati Halid Genjac, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Sjepan Krešić, Ognjen Tadić i Staša Košarac.

Nermina Kapetanović, Mehmed Bradarić, Borjana Krišto, Dragan Čović, Dragutin Rodić i Krstan Simić izabrani su u Zajedničku komisiju za administrativne poslove, a u Zajedničku komisiju za ljudska prava prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku izabrani su Nermina Kapetanović, Halid Genjac, Dragan Čović, Josip Merdžo, Mladen Ivanić i Dragutin Rodić.

Danas će biti održane konstituirajuće sjednice komisija Doma naroda.