BiH
207

Dom zdravlja Bihać: Nakon prepirke, pacijent izudarao ljekara

Piše: E. G.
Dom zdravlja Bihać
Dom zdravlja Bihać
U Domu zdravlja Bihać u poslijepodnevnim satima došlo je do verbalnog obračuna između ljekara Dejana Dragišića i pacijenta Selvera Vojića, a potom i do fizičkog kada je Vojić izudarao ljekara.

Prema onome što je za Klix.ba kazao portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, Vojić i Dragišić su i ranije imali nesporazume, a situacija je kulminirala danas kada je Vojić došao u Dom zdravlja kod drugog ljekara.

Između njih dvojice je došlo do prepirke na hodniku, a svemu je svjedočilo i još nekoliko drugih pacijenata.

Prema informacijama iz MUP-a USK, Vojić je fizički nasrnuo na ljekara, a nakon incidenta je sam došao u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo. Dragišiću su konstatovane lakše tjelesne povrede, ali će dodatne preglede obaviti u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Vojić, inače predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Općine Bihać i portir u Vladi USK, za Klix.ba je kazao da je ranije bio kod ovog ljekara, jer je imao upalu pluća te da se žalio na bolove nakon čega mu je Dragišić, tvrdi, opsovao.

"Nakon toga sam napisao žalbu Domu zdravlja. Danas sam otišao kod drugog ljekara i čekao u hodniku kada je Dragišić naišao. Tu je bilo još sedam-osam pacijenata, a on mi je kazao: 'Vidjet ćeš ti za ono'. Pitao sam ga da li se meni obraća, a on mi je opsovao. Nakon toga sam ga udario nekoliko puta", tvrdi Vojić.

Pokušali smo stupiti u kontakt i sa Dragišićem, ali se danas u kasnim poslijepodnevnim satima u bihaćkom Domu zdravlja niko nije javljao na telefon.

Tužilac je ovo djelo okarakterisao kao nasilničko ponašanje s fizičkim posljedicama, rečeno nam je u MUP-u.