BiH
0

Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o sportu u BiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o sportu u BiH koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

U drugom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, Prijedlog zakona o denacionalizaciji; Prijedlog zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH delegati bi trebali razmatrati u prvom čitanju.

Među 57 tačaka predloženog dnevnog reda je i razmatranje u prvom čitanju: Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH, policijskih službenika, državnih službenika i ostalih zaposlenika u operacijama podrške miru i drugim aktivnostima u inostranstvu; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakon o upotrebi i zaštiti naziva BiH te Prijedloga zakona o izmjeni Zakon o odlikovanjima BiH.

Delegati bi trebali razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija Doma naroda o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji u 2006. godini 25 državnih institucija; Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji BHRT-a za 2005. i 2006. godinu kao i Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV servisa BiH iz bošnjačkog naroda.

S obzirom na obimnost dnevnog reda, moguće je da sjednica traje dva dana.