BiH
0

Dom naroda FBiH na narednoj sjednici razmatrat će aktuelnu političku krizu u BiH

FENA
Delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta Saša Magazinović inicirao je da ovo zakonodavno tijelo Federacije zatraži od lidera političkih stranaka da pokažu odgovornost i što prije ponude zajedničko rješenje za prevazilaženje trenutne političke krize u BiH te da procese odlučivanja vrate u institucije vlasti.

Magazinović je tražio da se o ovoj njegovoj inicijativi delegati Doma naroda izjasne na današnjoj sjednici koja je u toku u Sarajevu, ali više delegata smatra da izuzetno ozbiljno pitanje političke krize u zemlji treba tematski razmotriti na posebnoj sjednici u Federalnom parlamentu i na osnovu te rasprave uputiti odgovarajući apel odgovornima.

Magazinović se poslije više polemika s kolegama delegatima složio s njihovim prijedlogom pod uvjetom da se na narednu sjednicu ne čeka dugo.

Predsjedavajući Doma naroda Stjepan Krešić odgovorio mu je da će Kolegij Doma zasjedati početkom iduće sedmice i najvjerovatnije odlučiti da do kraja ovog mjeseca bude održana naredna sjednica Doma naroda FBiH.

Na današnjoj sjednici Doma u toku je utvrđivanje dnevnog reda.