Vlada FBiH
0

Dokument okvirnog budžeta FBiH za period 2009 - 2011. u predloženom dnevnom redu

FENA
Sjednica Vlade Federacije BiH, 64. po redu, bit će održana sutra u Mostaru, najavljeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

U najavljenom obimnom dnevnom redu su dokument okvirnog budžeta Federacije BiH za period 2009 - 2011. godina, kao i Nacrt zakona o konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji.

Informacija o toku privatizacije Industrijskog preduzeća "Krivaja" iz Zavidovića, zajedno s prijedlozima odluka i zaključaka također je u mogućem dnevnom redu.

Vlada bi sutra trebalo da razmotri predložene odluke za davanje saglasnosti na imenovanje više izvršnih direktora, članova uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

U najavljenom dnevnom redu su i predložena rješenja o nominiranju članova nadzornih odbora javnih telekomunikacionih preduzeća u Sarajevu i Mostaru.

Smjernice za primjenu evropskih standarda iz oblasti građenja u FBiH i prijedlozi zaključaka u toj oblasti također su među tačkama najavljenog dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade FBiH.