Ekonomski fakultet Sarajevo
0

Doktorski studij u skladu s Bolonjskim procesom

FENA
Ekonomski fakultet u Sarajevu u saradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Ljubljani i Fakultetom za business, ekonomiju i statistiku, Univerziteta u Beču, počinje implementaciju programa trećeg ciklusa visokog obrazovanja, Doktorskog studija iz ekonomije i businessa.

Program će biti realizovan uz podršku Evropske unije putem TEMPUS projekta (Project JEP_41024_2006). Doktorski Bolonjski studij, kao treći ciklus visokog obrazovanja za cilj ima jačanje istraživačkih potencijala Ekonomskog fakulteta u Sarajevu saradnjom s istraživačkim centrima u Sloveniji i Austriji.

Radionica na kojoj će biti predstavljen Program bit će održana 24. septembra.

Ovo je prilika da se prisutni upoznaju o mogućnostima koje pruža treći ciklus visokog obrazovanja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i u devet zemalja članica CEESENET mreže.

Na prezentaciji bit će prisutni i predstavnici partnerskih fakulteta iz mreže te je ovo odlična prilika za razmjenu iskustva u vezi s organizacijom studija i to sa zemljama koje imaju tradiciju naučnoistraživačke djelatnosti i implementiranja doktorskog studija u skladu s bolonjskim principima, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.