Pozitiva(c) dana
0

Doktor kriminalistike na čelu sarajevske policije

Sarajevo-x.com
Muhamed Budimlić
Muhamed Budimlić
Novi ministar MUP-a Kantona Sarajevo, Muhamed Budimlić, doktor je kriminalističkih nauka. Stručan čovjek na odgovornom mjestu i nije baš česta odlika današnje politike u Bosni i Heregovini.

U jednom od svojih prvih istupa u javnosti s te pozicije, u razgovoru za Sarajevo-x.com, Budimlić je najavio povećanje efikasnosti svih službi MUP-a, te dodatnu profesionalizaciju i stručnu profilaciju policije, kao i transparentnost u radu i saradnju s građanima i institucijama.

Komentarišući jedan od velikih problema koji pritišču glavni grad BiH, drogu i ovisnike, ministar Budimlić je istakao da borba protiv ove pošasti ne može ostati na nivou Kantona Sarajevo, već se s njom ukoštac moraju uhvatiti i ostale policijske i pravosudne institucije.

"Droga se odavno 'spustila' među naše osnovce"

Broj policajaca zasad ne namjerava povećavati ističući kako ih ima dovoljno da bi odgovorili svim zadacima koji se od njih traže. Ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti mu da svoju stručnost potvrdi u praksi i u korijenu sasiječe kriminal i nasilje u našem glavnom gradu.