BiH
0

Dogs Trust u naredna dva mjeseca vrši sterilizaciju vlasničkih pasa

Klix.ba
Fondacija Dogs Trust 1.10.2015. godine počinje najdužu ovogodišnju kampanju besplatne sterilizacije za vlasničke pse koja će trajati do 25.12. 2015. godine.

Fondacija Dogs Trust 1.10.2015. godine počinje sa najdužom ovogodišnjom kampanjom besplatne sterilizacije za vlasničke pse koja će trajati do 25.12. 2015. godine. Psi koje vlasnici u ovom periodu dovedu na sterilizaciju na poklon će dobiti i vakcinu protiv bjesnila te čišćenje od parazita, a oni koji još nisu označeni, bit će besplatno mikročipirani, istaknuli su iz Dogs Trusta.

Iz Fondacije dodaju kako će zbog čestih dojava građana o većem broju pasa lutalica koji još nisu sterilisani, posebno na frekventnim lokacijama u Saraje, Dogs Trust finansirati paralelni nastavak kampanje besplatne sterilizacija pasa lutalica, također do 25. 12. 2015. godine,

"U proteklih mjesec dana, u kampanji besplatne sterilizacije pasa lutalica koja je počela 31. 8., sterilisano je 1542 psa, od čega su 923 ženke i 619 mužjaci. Za nastavak kampanje, bit će angažovana dva tima obučenih hvatača koji će biti fokusirani samo na za hvatanja nesterilisanih pasa po pozivu naših sugrađana i/ili hranitelja pasa lutalica, a poseban napor bit će uložen da se uhvate i steriliziraju “kritične” ženke, tj. one ženke koje se kontinuirano kote", rekli su iz Dogs Trusta.

Dogs Trust dodaje kako je saradnja sa građanima od ključnog značaja u identificiranju lokacija nesterilisanih pas, kao i "kritičnih ženki", te pozivaju građane da takve slučajeve prijavljuju u ured Fondacije na broj: 033 832-593