BiH
4

Dogs Trust: Druženje sa stručnjakom za pse

Klix.ba
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH poziva sve zainteresovane na druženje sa stručnjakom za ponašanje i trening pasa Alasdairom Bunyanom koje organizuju za vlasnike pasa i njihove ljubimce u četvrtak, 9.7.2015. godine od 18 do oko 20 sati u Mucha Lucha (Kafe Hag), Kotromanića 11.

Ovom prilikom Al će događaj otvoriti malom uvodnom prezentacijom, nakon čega će vlasnicima, na praktičan način, sa njihovim ljubimcima, pomoći da bolje razumiju ponašanje, “jezik” i načine komunikacije pasa.

Inače, Al je u posjeti predstavništvu Fondacije u okviru priprema za podršku u obučavanju lokalnih stručnjaka u procjeni ponašanja pasa, kao još jednog segmenta u kojem je Fondacija u mogućnosti podržati uspostavu sistema koji bi sigurno riješio problem pasa lutalica trajno, održivo, po zakonu i naravno, humano.

Fondacija ima znatna neiskorištena sredstva namijenjena podršci sistemu kao jedinog načina da se problem ne maskira već trajno riješi, i nada se da će se lokalne vlasti odgovorne za provedbu Zakona i rješavanje problema pasa lutalica odazvati našim pozivima, te iskoristiti podršku, što je u korist svih građana Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Dogs Trusta.