BiH
0

Dogradonačelnik Mitrović primio delegaciju studenata iz Amsterdama

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primio je danas delegaciju Udruženja studenata politologije "Machiavelli" s Univerziteta Amsterdam (Holandija) koja u okviru istraživačkog projekta o situaciji u zemlji 12 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma boravi u višednevnoj posjeti BiH.

Mitrović ih je ukratko upoznao o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u BiH i Sarajevu, osvrnuvši se na uređenje i upravljanje gradom i državom, ingerencije i finansiranje Grada Sarajeva, edukaciju birača i razvoj demokracije na ovim prostorima, zapošljavanje, održivost povratka, sigurnosnu situaciju, ulogu medija te na položaj i perspektivu mladih ljudi.

On je istakao kako je Gradska uprava učinila jako puno u definiranju poslova kojima se Grad i treba baviti da bi Sarajevo postalo istinska evropska i svjetska metropola.

-Grad Sarajevo prije svega treba da bude u službi svih građana, njihov servis, koji će u direktnoj komunikaciji omogućiti rješavanje njihovih problema i poboljšanje kvalitete života – istakao je zamjenik gradonačelnice Mitrović te dodao da u fizičkom i arhitektonskom smislu Sarajevo danas uistinu poprima izgled modernog funkcionalnog grada.

Dogradonačelnik Mitrović pozdravio je ovakve susrete te studentima iz Amsterdama ukazao na kontakte s mladima iz Sarajeva i BiH koji bi rezultirali konkretnim oblicima saradnje, saopćeno je iz Gradske uprave.