BiH
0

Dogovoreno koordinacijsko tijelo Srbije i RS-a za razvoj poljoprivrede

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je kako je na današnjoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske konstatirano da je postignut napredak u saradnji u svim oblastima, kao i da je dogovoreno osnivanje Koordinacijskog tijela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno-prehrambene i industrijske proizvodnje.

"Dogovorili smo se danas da formiramo Koordinacijsko tijelo koje bi činili ministri privrede, poljoprivrede, trgovine... za pripremu zajedničkog razvoja proizvodnje i preradu i poljoprivrednih i svih drugih proizvoda i mogućnosti zajedničkog izlaska na treća tržišta", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Željkom Cvijanović u Palači Srbije.

Kako je rekao, time se postižu komparativne prednosti u odnosu na neke druge.

Premijer je dodao kako smatra da će to tijelo imati vrlo značajnu ulogu u podizanju proizvodnje, prije svega poljoprivredne, ali i industrijske i na teritoriju Srbije i RS, javlja Tanjug.

On je naveo da je u mnogim područjima postignut napredak, ističući da se danas razgovaralo i oprekograničnom osiguravanju, te o svim infrastrukturnim objektima.

Kako je naveo, konstatirano je da sve što je dogovoreno u vezi mosta Bratunac - Ljubovija ide svojim tokom, a da bi se morale pojačati aktivnosti na pruzi Priboj-Rudo gdje nisu zadovoljni ni on, ni premijerka Cvijanović.

Vučić je rekao da je pri kraju i rješavanje problema staničnih linija za linijske autobuse i u Srbiji i u Srpskoj.

"Dobili smo izvještaj kako i na koji način se novac građana Srbije troši u RS za dvije škole, u Doboju i Šamcu", rekao je Vučić i dodao da se u Doboju uskoro završavaju radovi, a da se očekuje da u Posavini velika i moderna škola, koja će nositi ime Srbija, biti potpuno izgrađena do svibnja sljedeće godine.

Po njegovim riječima, tema razgovora je bio i projekt vezan za donji tok Drine, ali i drugi zajednički projekti.

Konstatiran je napredak u gotovo svim područjima, ali i uvjerenje da sve može ići još brže bolje i jače i da će i tako biti u idućem razdoblju, rekao je premijer, koji je zahvalio ministrima iz RS što su došli u Beograd i poželio im da se osjećaju kao kod svoje kuće.