Franjo Topić, Napredak
0

"Događaji u Širokom Brijegu su sramota za BiH"

Sarajevo-x.com
Franjo Topić
Franjo Topić
Nakon nemilih događaja u nedjelju uoči utakmice u Širokom Brijegu, koji su završili smrću 24-godišnjeg navijača, na našu adresu stigla je i reakcija Franje Topića, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" iz Sarajeva.

"Nema tih riječi kojima se mogu osuditi izgredi prije početka nogometne utakmice Široki - Sarajevo. Ovo što se dogodilo u Širokom Brijegu jedna je od najvećih sramota za Bosnu i Hercegovinu i izravna pljuska domaćem nogometu i društvu. Stvarno s razlogom postavljamo pitanje koja je svrha domaćeg nogometa i treba li nam nogomet uopće ako će se događati ovakove tragične scene?", kaže Topić.

Ubistvo navijača Vedrana Puljića naziva činom za svaku osudu, te u ime kolektiva izrazio duboku sućut porodici i pozvao da im se pomogne.

Osim toga, Topić primjećuje kako "posebno žalosti činjenica da se ni nakon ovog događaja 'tenzije' nisu stišale, već se na različite načine, a napose preko nekih pojedinaca i medija, želi dolijevati ulje na vatru".

"Ima se dojam prema određenim reakcijama da su neki i potaknuli ove nerede, a neki su ih svakako jedva dočekali. Neki od već velike tragedije žele to prenijeti i na cijele narode, što treba osuditi. Ovo može škoditi i našoj reprezentaciji da postigne toliko željeni cilj kvalifikacije na svjetsko prvenstvo", upozorava predsjednik "Napretka" i apeluje na policiju i organe reda da istraže slučaj i kazne sve odgovorne, te dodaje: "A nek svi prema svojim mogućnostima i obavezama doprinesu smirivanju strasti i vraćanju povjerenja u policiju i nogomet."