Vlada RS
0

Dodiku i ministrima plate manje za 25 posto

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Vlada RS-a donijela je danas Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju plate premijera i ministara u entitetskoj vladi kojom se njima mjesečne zarade umanjuju za 25 posto.

Na sjednici je Vlada usvojila i Akcioni plan za primjenu Strategije podsticanja izvoza RS-a za period 2009.-2012. godine.

Zaduženo je Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da vrši koordinaciju aktivnosti u vezi s realizacijom Akcionog plana, i najmanje jednom godišnje informira Vladu o realiziranim aktivnostima.

Utvrđen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini i data saglasnost na Prijedlog strategije razvoja trgovine RS-a do 2015.

Vlada je prihvatila Informaciju o stanju u preduzeću AD "UNIS - Valjaonica hladnovaljane trake", Banja Luka i zadužila Investiciono razvojnu banku RS-a da hitno izradi poseban privatizacioni program ovog preduzeća kojim će predložiti najprihvatljiviji metod privatizacije ili eventualno drugo prihvatljivo rješenje radi promjene registrovane djelatnosti, radi uspostavljanja "tehnološkog biznis parka Banja Luka“.

Također, Investiciono razvojna banka RS-a je zadužena da angažira ovlaštenog procjenitelja radi procjene vrijednosti imovine i kapitala u tom preduzeću.

Entitetska vlada prihvatila je i informaciju o realizaciji plana kapitalnih investicija u zdravstvenom sistemu RS-a za 2009. godinu, saopćeno je iz Vlade RS-a.