Uzimao lijekove na prazan želudac
0

Dodikovo stanje stabilno, sutra izlazi iz bolnice

FENA
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je jučer hospitaliziran u Kliničkom centru Banja Luka zbog bolova u želucu, sutra bi trebao da napusti bolnicu.

Ministar zdravlja RS-a Ranko Škrbić potvrdio je da je Dodik smješten na odjeljenju gastroenterologije, gdje su obavljene sve neophodne specijalističke pretrage.

Entitetski predsjednik se osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Konzilij ljekara specijalista Kliničkog centra Banja Luka nakon uvida u zdravstveno stanje i prethodnu medicinsku dokumentaciju Milorada Dodika, zaključio je da je potrebno uraditi nekoliko dodatnih dijagnostičkih procedura.

Tokom današnjeg dana urađene su i dodatne analize koje su, navodi Škrbić, pokazale da je uzrok bolova kod entitetskog predsjednika upotreba antireumatika na prazan želudac, te oštećena sluznica što je sve izazvalo bol.

"Boravak Dodika u bolnici je iskorišten i da se obave ostale pretrage, a svi rezultati su u granicama normale, tako da su ljekari odlučili da se on zadrži samo jedan dan kako bi primio terapiju koja podrazumijeva potpuno izliječenje", rekao je Škrbić.