Vlada RS-a će se izjasniti u srijedu
131

Dodik zatražio od Džombića da podnese ostavku

Anadolija/SRNA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je večeras od premijera Aleksandra Džombića da on i njegov kabinet podnesu ostavke.

U izjavi za Altrnativnu TV premijer Džombić je potvrdio da mu je Dodik zatražio ostavku tokom petnaestominutnog sastanka koji se desio u restoranu Kaldera u okolini Lakšata.

Predsjednik i premijer nisu se rastali u prijatnoj atmosferi, a više informacija o ovom razgovoru biće poznato u srijedu kada će biti održana redovna sjednica Vlade RS na kojoj će se raspravljati o zahtjevu predsjednika Dodika.

Dodik je za Radio-televiziju Republike Srpske nakon sastanka sa premijerom Džombićem potvrdio da će u narednih dan-dva doći do ostavke Vlade Republike Srpske, nakon čega će se i ići u formiranje novog sastava Vlade.

On je naveo da nema potrebe da se ide u parlament RS-a, pošto se radi o ostavci Vlade Republike Srpske, kako bi se što prije ušlo u konsultacije oko sastava Vlade u kojoj će ostati jedan broj sadašnjih ministara.

"Vjerujem da će sutra biti formalno zakazana sjednica Vlade, koja će biti održana u srijedu, 27. februara, nakon čega kreće ovaj mehanizam", istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske nije želio govoriti o imenima budućih ministara, ističući da će mandatar imati mogućnost da u konsultacijama sa političkim strankama koje učestvuju u Vladi saopšti imena novih ministara.

"Ostaje koalicija sa SP-om i DNS-om i u tom pogledu nema nikakvih nepoznanica", rekao je Dodik.

On je istakao da je na sastanku ocijenjeno da je potrebno uvesti novu atmosferu, novi impuls, koji bi trebalo da eliminiše dosadašnju značajno negativnu konotaciju i spekulacije u vezi sa Vladom RS-a.

Dodik je rekao da je sa Džombićem u prijateljskim odnosima i da stoje zajedno iza onoga što će biti učinjeno, bez ikakvih tenzija.

On je napomenuo da je Džombić važan čovjek SNSD-a, te da će ta stranka tražiti određena rješenja za njegove buduće angažmane.