BiH
230

Dodik u Srebrenici vrijeđao Durakovića: Nazivao me kretenom i ucjenjivao Srbe

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
SNSD sinoć je održao predizborni skup u Srebrenici na kojem je govorio i predsjednik te stranke Milorad Dodik. Umjesto da predstavi programe razvoja lokalne zajednice, Dodik je odlučio vrijeđati načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića.

"Pokazali su da će nacionalna kampanja koju vodi SNSD-a biti bazirana na nacionalnom primitivizmu i vrijeđanju svih onih koji ne pripadaju toj političkoj opciji. Volio bih da je to išlo u smislu prezentacije razvojnih programa da vidim šta je to što nude na ovim izborima, ali to je krenulo u personalno obračunavanje sa mnom. Nazivao me kretenom i ucjenjivao Srbe koji su bili na predizbornom skupu kazavši da će Vlada RS-a dati sredstva Srebrenici ako na izborima pobijedi Mladen Grujičić, a ako pobijedim ja da neće dati ništa", kazao je Duraković.

Upozorio je da je to zloupotreba javnih institucija RS-a koje pripadaju svima koji plaćaju poreze, te istakao kako je Dodik nazvavši ga "kretenom" pokazao koliko primitivno vodi politiku.

"Da čovjek koji je na funkciji predsjednika tog entiteta nazove tako načelnika jedne općine je zaista zastrašujuće. Dotaklo me malo kao čovjeka koji je kroz svoj rad pokazao da zaista želi graditi ovu lokalnu zajednicu po mjeri svih građana. To govori više o njemu nego o meni. Ja ću svoju kampanju nastaviti graditi prema svim građanima Srebrenice, a ono što on smatra svojom babovinom to nije tako i uvjeren sam da će takvim politikama uskoro doći kraj", kazao je Duraković.

Na kraju je poručio da javne institucije pripadaju svima nama, a ne Dodiku ili nekoj političkoj stranci.