BiH
68

Dodik teško izvrijeđao Nicholasa Hilla

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iznio je danas u Bosanskom Šamcu teške optužbe na račun otpravnika poslova Ambasade SAD-a u BiH Nicholasa Hilla, okarakterizirajući ga kao "patološkog lažova i dokazanog smutljivca u BiH".

Dodik tvrdi da Hill bezočno laže, kada kaže, da u RS-u ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije rukovodstva ovog entiteta.

"Hillove izjave u vezi s rukovodstvom RS-a se prije svega odnose na mene. Priča koju je SDS proturio prije više od 10 godina u vezi s mojom imovinom na Kipru je potpuna laž. Vjerujem da Hill to namjerno čini da bi podržao SDS, a vjerujem da je i patološki lažov", ustvrdio je predsjednik RS-a i SNSD-a.

Smatra žalosnim da se predstavnik jedne ambasade kakva je američka na taj način ponaša u jednoj zemlji, te optužuje Hilla da “svojoj centrali u SAD-u šalje lažne izvještaje”.

"To je njegova lična pozicija. Što se tiče SAD-a, mislim da su zarobljenik takvih frustriranih i loših ljudi koji su na terenu i godinama pravdaju svoje visoke plaće ovdje time što šalju lažne izvještaje", rekao je Dodik.

Za Hilla je naveo i da je “čovjek koji ne bi trebalo da bude u ovoj zemlji”.

"Međutim, pošto je BiH takva kakva jeste, nikakva i smiješna, nedorečena i neodrživa, onda mogu takvi smutljivci da hodaju po njoj i da im jedan dio BiH aplaudira na laži, te na taj način podržava takve mešetare, koji u suštini ne donose ništa dobro", ustvrdio je Dodik, javili su mediji u RS-u.