BiH
0

Dodik: Šta Crnadak i Borenović znaju o stavovima srpskog naroda

SRNA
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ne zna šta bi o stavovima naroda u Republici Srpskoj mogli da znaju predsjednik i potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović i Igor Crnadak, kad su oni već sedam godina opozicija.

"Oni su opozicija već sedam godina u Republici Srpskoj i to nakon što su izašli iz vlasti, jer ih je neko obavijestio da će bolje proći ako ne budu uz SNSD. Onda su ih na vlast morali progurati otvoreni protivnici srpskog naroda, a sad Borenoviću i Crnadku isti ti protivnici Srba govore da će bolje proći ako ne podržavaju Slobodarsku partiju Austrije", rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje Borenovića i Crnadka da je podrškom kandidatu Slobodarske partije za predsjednika Austrije Norbertu Hoferu nanio štetu RS.

Dodik je rekao da je posebno razočaran kako ga Crnadak i Borenović prate u posljednje vrijeme.

"Nekad su reagovali odmah na moje izjave, a sad za svaku stvar prvo čekaju mentore da im daju zeleno svjetlo da me napadnu", istakao je Dodik.

"SNSD je mnogo puta do sada izrazio podršku Slobodarskoj partiji Austrije i, evo, ja ponavljam da smo uz tu partiju, jer je ona uvijek bila uz srpski narod. I pustite to što Crnadak priča. Zar postoji iko kome Crnadak još može da podvali priču o dobrobiti za Republiku Srpsku? On samo može da ponese kakav suvenir ili čokoladu iz Austrije, pa da građani imaju bar neke koristi od njegovih ekskurzija po stranim državama", naglasio je Dodik.