Dobio flašu u glavu
0

VIDEO / Dodik srednjim prstom "počastio" navijače Širokog

Piše: N. J.
Poraz košarkaša Igokee u finalu play-offa za prvaka BiH protiv Širokog posebno je teško pao predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. Široki je preko Igokee nakon četiri utakmice stigao do titule prvaka BiH.

Na četvrtoj se utakmici play-offa u Širokom Brijegu Dodik maestralno "transformisao" u seoskog lolu, valjda kako bi "osjetio" čari huliganstva i divljaštva. Ili, to samo nije mogao obuzdati porive i prikriti mentalitet provincijalca. Na provokacije navijača Širokog, drčni je lola s čela RS-a pokazao da se ne boji ničeg i nikog, te "presavio" srednji prst i kao pravi huligan ga usmjerio prema protivničkim navijačima, te ih počeo "čašćavati".

Prizor tragičan, ali i smiješan u isto vrijeme, baš kao i Dodikova pojava na bilo kojem nivou vlasti (i na bilo kojem prostoru).

"Eh, evo vidite da mogu i ja vama uzvratiti, i to ovako. I, šta mi možete", kao da je želio poručiti neustrašivi Dodik, koji je, doduše, pokazao da umije poviti rep kad to treba. Kao što je, recimo, to bio slučaj nakon što mu je u posjetu došla visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije Catherine Ashton.

Ovog puta imao je oko sebe načičkane "gorile", pa je opet glumio junaka. Ipak, i to se njegovo obezbjeđenje pokazalo propusnim, pa je tako Mile dobio flašu u glavu.

Na njegovu (ne)sreću plastičnu. A, eto, mi se možemo još malo iščuđavati pa i smijati golemom malograđaninu iz Laktaša.