BiH
0

Dodik spreman na razgovore sa PDP-om, ne vidi razlog za prekid koalicije

FENA
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je spreman za razgovore koje je danas zatražila Partija demokratskog progresa (PDP) smatrajući da su odnosi dviju stranaka u posljednje vrijeme narušeni.

Dodik je kazao da je spreman na razgovore sa PDP-om jer su dosadašnjom saradnjom uspješno prevazišli probleme u vezi sa jednim od najvažnijih pitanja - reformom policije.

Podsjećamo, Predsjedništvo Partije PDP-a konstatiralo je na današnjoj sjednici da su odnosi te stranake sa SNSD-om u posljednje vrijeme narušeni, te uputilo zahtjev SNSD-u u kojem traži razgovore između rukovodstva partija.

Izvršni direktor PDP-a Gavrilo Antonić kazao je na pres-konferenciji da su odnosi sa SNSD-om posebno narušeni tokom i nakon predizborne kampanje u RS-u za predsjedničke izbore, pojedinim izjavama i postupcima iz SNSD-a, a konkretno je naveo izjave Izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića.

Dodik je danas u izjavi za Radio RS-a kazao da ne vidi nijedan bitan razlog kako bi se vršile bitne promjene na političkoj sceni, konkretno u pogledu partnerstva sa PDP-om, posebno imajući u vidu predstojeće razgovore o ustavnim promjenama.

Lider SNSD-a smatra da su to teme koje su daleko važnije, nego, rekao je, neki problemi koji se javljaju u svakodnevnom organizacionom smislu.

"Vidjet ćemo na što se odnose prigovori, vidjeti da li je to realno ili ne, ali personalno gledano Rajko Vasić i dalje ostaje naš važan čovjek", kazao je Milorad Dodik.

Inače, Antonić je kazao da je Vasić jedan od uzroka narušenih odnosa PDP-a i SNSD-a.

"On daje različite komentare koje ponekad ne vrijedi i posebno komentirati", kazao je Antonić.