Rasprava u Skupštini RS
0

Dodik: RS će danas dobiti novu Vladu bez obzira na "galamu opozicije"

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik RS-a Milorad Dodik uvjeren je da će RS danas dobiti novu Vladu, koja treba da nastavi da u kontinuitetu rješava probleme te da još više približi institucije RS-a narodu.

Dodik očekuje da nova izvršna vlast "još više bude narodna te da je buduća premijerka Željka Cvijanović prava ličnost za to“.

Osporavanja opozicije prema novoj Vladi je odbacio kao neosnovana, ističući da je njegova podrška novoj Vladi RS-a "neupitna“ te da će sve institucije RS-a nastaviti da rješavaju probleme u RS-u.

Na pitanje opozicije zašto je smijenjena vlada Aleksandra Džombića i imenovana nova, Dodik je odgovorio riječima da se to radi "da bi se i opoziciji pokazala sposobnost i snaga, a da njihova galama neće spriječiti izbor nove Vlade“.

"Promjena Vlade je napravljena isključivo da se da jedan novi polet i uvjeren sam da je to moguće", rekao je on.

Ne očekuje da bi izbor nove izvršne vlasti mogao biti "blokiran" u Vijeću naroda RS-a, a da se i to desi, kaže, Vlada Željke Cvijanović će ipak biti izabrana.

U Skupštini RS-a danas se raspravlja o izboru nove Vlade RS-a, a nakon što je mandatarka Željka Cvijanović iznijela program i sastav svog kabineta.