BiH
38

Dodik: Rezultate popisa nećemo ni prihvatiti ni objaviti

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da današnje objavljivanje rezultata popisa u BiH pokazuje svu farsu koju BiH živi i poručio da RS ove rezultate neće ni prihvatiti ni objaviti.

Dodik je ocijenio da se od BiH pravi potpuno iluzorna zemlja nastojanjima da se jedna istina koju forsiraju Bošnjaci, a koja njima odgovara, nametne i drugima.

"To je nešto što mora svima da bude jasno. Neshvatljiva je arogancija i nastojanje da se rezultati objave na ovaj način, uprkos jasnim stavovima Narodne skupštine i svih institucija Republike Srpske. To je učinjeno uz očiglednu asistenciju međunarodnog faktora u BiH koji je još jednom pokazao da je definitivno navijačka strana, a ne strana koja bi trebalo da ovdje obezbijedi objektivne i konsenzusom dogovorene procedure i, naravno, na osnovu toga i podatke", istakao je Dodik.

On je naglasio da je veoma jasno da Republika Srpska neće priznati ovu vrstu popisa i neće ni objaviti te rezultate, jer su spekulativni.

"Iz ovoga smo vidjeli sve i još jednom se potvrdila ta arogancija međunarodnog faktora i domaćih političkih faktora u Sarajevu koji su nastojali da na ovaj način ignorišu Republiku Srpsku", ocijenio je predsjednik RS-a.

On je naveo da su zaključci parlamenta RS veoma jasni i da, što se tiče popisa, Republika Srpska treba da ide svojim putem i objavi svoje rezultate.

"Mi ćemo veoma brzo održati novu sjednicu Narodne skupštine i donijeti zakon o popisu koji je neophodan da bi objavili svoje rezultate kojima mi raspolažemo. Tako da je ovo što su oni učinili u Sarajevu uzaludan posao, koji više šteti BiH nego što joj koristi. Ako neko hoće da BiH bude što je više moguće neuspješna zemlja, onda je ovo dokaz i povod da se tako nešto tvrdi", poručio je Dodik.