BiH
0

Dodik: Pritisci neće promijeniti pravila za izbore u Srebrenici

FENA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/AFP)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nema pritisaka koji mogu da spriječe primjenu zakona kada su u pitanju izbori u Srebrenici.

Reagirajući na izjavi Sulejmana Tihića, predsjednika SDA, da će ta stranka tražiti odgađanje lokalnih izbora ako se ne uradi revizija biračkih spisikova i ne omogući registracija birača, jer će tada smatrati da su izbori nezakoniti, Dodik je ponovio stav kako će se izbori u toj lokalnoj zajednici održati po pravilima kao i za sve druge općine u RS-u.

"Potrudit ćemo se da okupimo sve srpske stranke da daju jednog kandidata za načelnika Srebrenice i da on pobijedi", kazao je predsjednik RS-a i SNSD-a navodeći da tu nema nijednog drugog skrivenog cilja.

Na Tihiće stavove je odgovorio da njemu odgovara da se problematizira sama BiH.

"Ako Sulejman Tihić misli da problematizira sve što je danas na dnevnom redu u BiH, ja mu samo želim sreću. Naravno, na tome čak i nismo protivnici. Mislim da BiH ima veliki broj problema koji je diskvalifikuju uopšte kao državu i da ona može da egzistira kao država. To Sulejman Tihić u posljednje vrijeme na najbolji mogući način pokazuje", ustvrdio je Dodik u izjavi za RTRS.