"Na civilizovan i kolegijalan način"
27

Dodik: Nova Vlada RS najkasnije za 10 dana

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas će sutra ili u utorak razgovarati sa premijerom Aleksandrom Džombićem o novoj Vladi i ocijenio da će sve biti završeno u roku od sedam do deset dana.

Dodik je istakao će četiri ili pet ministara iz postojećeg saziva biti zamijenjeno novim ljudima, te da će personalna promjena biti obavljena u okviru ustavne procedure.

"Ići će se na novi sastav Vlade, a to podrazumijeva proceduru predlaganja mandatara, sazivanje sjednice i rad samog parlamenta. Smatram da će to u roku od sedam do deset dana sve biti završeno", rekao je Dodik novinarima u Tesliću.

Dodik je napomenu da je SNSD već odlučio da poboljša strukturu Vlade Republike Srpske. "Mislim da postoji spremnost svih da na civilizovan i kolegijalan način riješimo neke probleme i damo novu snagu. Ovo je naša odgovornost i mi moramo poštovati sve proceduralne stvari", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da za efikasno rješenje ovog pitanja postoje sve pretpostavke, odnosno skupštinska većina i koalicioni dogovor sa SP-om i DNS-om.

On je naglasio da se, kada je riječ o koaliciji SNSD-a sa ove dvije partije, ništa neće mijenjati.

"Da li će oni ući u personalna osvježenja, to je njihov problem. Mi to ne možemo da učinimo, ali mislim da bi bilo dobro da se i o tome razgovara", zaključio je Dodik.